site.btaУченици от 14 професионални гимназии по хотелиерство и туризъм участват в регионален кръг на състезанието за най-добър готвач, сервитьор, барман и хлебар-сладкар

BOBSTH 15:37:00 14-03-2015
RM1537BO.003
Сливен - състезание - гимназии

Ученици от 14 професионални гимназии по хотелиерство и туризъм
участват в регионален кръг на състезанието
за най-добър готвач, сервитьор, барман и хлебар-сладкар

Сливен, 14 март /Велина Василева, БТА/
Ученици от четиринайсет професионални гимназии по хотелиерство
и туризъм от страната участват в регионалния кръг на
състезанието за най-добър готвач, сервитьор, барман и
хлебар-сладкар в Сливен, съобщиха от пресцентъра на общината.
В рамките на два дни Професионалната гимназия по хотелиерство и
туризъм "Акад. Неделчо Неделчев" - Сливен е домакин на втория
кръг на състезанието по професии, като участниците са от Сливен,
Котел, Пловдив, Бургас, Несебър, Поморие, Стара Загора,
Казанлък, Хасково, Павел баня, Хисаря, Сопот, Асеновград, Ямбол.
Постиженията на учениците ще се оценяват от представители на
Асоциациите на професионалните готвачи, сервитьори, бармани и
хлебар-сладкари. Наградата за победителите, заели първите три
места в състезанието, е прием без приемен изпит в университет по
хранителни технологии. Състезанията от регионалния кръг се
очаква да приключат днес в 17.45 часа, а тържественото връчване
на наградите ще бъде в 19.30 часа.
Националният кръг на състезанието за най-добър готвач,
сервитьор, барман и хлебар-сладкар ще се състои от 23 до 25 март
2015 г. в Пловдив, като всяко училище ще се представи от ученик
и ръководител.
Организатор на състезанието е Министерство на образованието и
науката в партньорство с Асоциация на училищата по
ресторантьорство и хотелиерство в България, Българска асоциация
на професионалните готвачи и Евро-Ток Интернационал.


/РУМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:11 на 20.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация