site.btaАНА-МПА: Гърция и Франция задълбочават сътрудничеството си в областта на хранително-вкусовата промишленост

АНА-МПА: Гърция и Франция задълбочават сътрудничеството си в областта на хранително-вкусовата промишленост
АНА-МПА: Гърция и Франция задълбочават сътрудничеството си в областта на хранително-вкусовата промишленост
Снимка: АНА-МПА

Задълбочаването на сътрудничеството между Гърция и Франция в областта на хранително-вкусовата промишленост беше договорено на среща между гръцкия министър на аграрното развитие и храните Лефтерис Авгенакис и френския министър на земеделието и на хранителния суверенитет Марк Фено, предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА.

Основна тема на срещата тази сутрин в Париж беше по-нататъшното сътрудничество между двете страни за укрепване на съюзите в рамките на ЕС, което ще доведе до промени в Общата селскостопанска политика (ОСП). Двамата министри обсъдиха и функционирането на институцията на земеделските камари, в която Франция има дългогодишни традиции.

По време на срещата Авгенакис  и Фено се споразумяха по представените от Гърция предложения за промени в ОСП, по-специално по четирите основни промени, които трябва да бъдат прокарани преди европейските избори и определено преди промените в Европейската комисия през октомври. В този контекст те се споразумяха да засилят сътрудничеството между двете страни в рамките на групата на средиземноморските държави ЕС МЕД-9 (EU MED-9) и да предприемат координирани действия.

(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

/ЕЩ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:49 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация