site.btaБосненската Република Сръбска увеличи мерките за сигурност заради нападението срещу жандармерист в Белград

Босненската Република Сръбска увеличи мерките за сигурност заради нападението срещу жандармерист в Белград
Босненската Република Сръбска увеличи мерките за сигурност заради нападението срещу жандармерист в Белград
Снимка: АП, Marko Drobnjakovic

Министерството на вътрешните работи на босненската Република Сръбска обяви, че е увеличило мерките за сигурност на територията си, особено на обществени места, след днешната терористична атака срещу посолството на Израел в Белград, по време на която член на сръбската жандармерия бе ранен, съобщи босненската национална телевизия БХРТ.

„Министърът на вътрешните работи на Република Сръбска Синиша Каран и директорът на полицията Синиша Кострешевич са в постоянна комуникация с министъра на вътрешните работи и вицепремиер на Република Сърбия Ивица Дачич и първите членове на сръбския полицията. Въпреки че няма непосредствена заплаха от подобно нападение в Република Сръбска, серия от превантивни мерки и засилено сътрудничество с други полицейски агенции по отношение на обмена на оперативна информация са в сила“, казаха от МВР на Република Сръбска. 

Допълва се, че състоянието на сигурността на територията на Република Сръбска е задоволително и гражданите нямат причина за безпокойство, но се призовават да докладват на полицията за всяка подозрителна дейност в околностите им.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви днес, че днешното раняване на членове на жандармерията без съмнение е терористичен акт.

Дачич каза, че в около 11:00 ч. нападателят е стрелял с арбалет по служител на жандармерията, който е бил на пост в посолството на Израел около 11 часа и го е ударил във врата.

Членът на жандармерията Милош Йевремович (1990 г.) е стрелял няколко пъти по нападателя, чиято смърт е потвърдена половин час по-късно, а Йевремович е подложен на операция.

/С-АМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:06 на 23.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация