site.btaАА: Седмицата на турската кухня представя егейски вкусове в Атина
Вкусът на Турция беше пренесен в Гърция, тъй като снощи Атина бе домакин на гастрономическо събитие като част от международните чествания на Седмицата на турската кухня, предаде Анадолската агенция.
Гостите се насладиха на богато меню от традиционни турски ястия от западния егейски регион на Турция на годишното събитие, организирано от турското посолство в гръцката столица.
Турският посланик в Гърция Чагатай Ерджиес каза, че събитието има за цел да информира за историческото и културно минало на турската кухня, като даде възможност на хората да се насладят на средиземноморската храна, която се счита за една от най-здравословните в света.
На първо място в менюто беше супа тархана, пълнени зелени чушки, зеленчукови банички, гьозлеме, гювеч със скариди, измирско кюфте и смокинов пудинг.
Сред високопоставените гости бяха чуждестранни дипломати, гръцки държавни служители и журналисти.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с Анадолската агенция)
/ЕЩ/
news.modal.header
news.modal.text