site.btaС виенско колело и традиционни деликатеси привлича посетителите Коледният базар в Букурещ

С виенско колело и традиционни деликатеси привлича посетителите Коледният базар в Букурещ
С виенско колело и традиционни деликатеси привлича посетителите Коледният базар в Букурещ
Снимки: Мартина Ганчева - БТА

Коледен базар в центъра на Букурещ радва жителите и гостите на града до 26 декември. Входът е безплатен, а посетителите могат да избират играчки, ръчно изработени предмети, традиционни сувенири, хранителни продукти и лакомства от над 70 дървени къщички.

Най-дълги опашки се образуват пред щандовете, където се продават греяно вино, свинско със зеле, карначета и козунаци коминчета, забеляза БТА. Чаша греяно вино (350 мл.) стува 10 леи, 100 грама свински ребра - 14 леи, 100 грама овча пастърма - 16 леи, 15 леи - 6 понички. 

За децата има пространства с интерактивни дейности и игри, елфи ги посрещат за снимка с белобрадия старец в къщата на Дядо Коледа. Празничната атмосфера на площада на Конституцията пред Двореца на парламента в румънската столица се допълва от голяма коледна елха, ледена пързалка (20 леи), въртележка и виенско колело с височина почти 40 метра (25 леи), съобщават организаторите. 

Помислено е дори за любителите на футбола. На два огромни екрана те могат да наблюдават мачовете от Световното първенство

На сцената, разположена до плазмите, се изявят хорове, артисти, вокални групи и ансамбли от различни части на страната. Календарът на артистичната програма включва периодите: 30 ноември – 4 декември, 6 декември, 9 – 11 декември, 16 – 18 декември и 23 – 26 декември 2022 г.

Коледният базар е отворен всеки ден, от понеделник до петък, между 12:00 и 23:00 ч. и в събота и неделя между 10:00 и 23:00 ч.

Само за ден през него са минали над 9 000 души, съобщават от общината и допълват, че разходът по организирането на базара възлиза на 4,5 милиона леи. 

/ГГ/

В допълнение

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:17 на 21.03.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация