site.btaПалестински тийнейджър, който почина в израелски затвор миналия месец, е страдал от тежко недохранване, констатира медицински доклад на израелски лекар

Палестински тийнейджър, който почина в израелски затвор миналия месец, е страдал от тежко недохранване, констатира медицински доклад на израелски лекар
Палестински тийнейджър, който почина в израелски затвор миналия месец, е страдал от тежко недохранване, констатира медицински доклад на израелски лекар
Илюстративна снимка: АП/Mahmoud Illean

Глад е най-вероятната водеща причина за смъртта на палестински тийнейджър в израелски затвор миналия месец, съобщи днес израелски лекар, наблюдавал аутопсията му, предаде Асошиейтед прес.

Седемнадесетгодишният Уалид Ахмед, който беше държан в израелски затвор в продължение на шест месеца, без да му бъдат повдигнати обвинения, е страдал от недохранване и е имал симптоми на възпаление на дебелото черво  и на краста, пише в доклада на д-р Даниел Соломон, който е наблюдавал аутопсията, извършена от израелски експерти по искане на семейството на починалото момче.

В доклада си д-р Соломон не дава заключение за причината за смъртта, но посочва, че Ахмед е бил в състояние на изключително голяма загуба на тегло и отслабване на мускулите.

В документа е отбелязано също, че от декември насам той се е оплаквал от лоша храна в затвора.

Ахмед почина миналия месец, след като припадна в затвора "Медиго" и удари главата си, съобщиха палестинските власти, цитирайки показанията на други затворници.

Службата на израелските затвори съобщи, че е сформирала екип, който да разследва смъртта на младежа, а разкритията му ще бъдат изпратени на компетентните власти.

Ахмед е най-младият починал палестински затворник от началото на войната в ивицата Газа. Той бе задържан в дома си при щурм на окупирания Западен бряг през септември по обвинения, че е замерял израелски войници с камъни, съобщи семейството му.  

/НС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:31 на 08.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация