site.btaЙоахим Льов посъветва Флориан Вирц да остане в Байер Леверкузен поне до Световното първенство

Йоахим Льов посъветва Флориан Вирц да остане в Байер Леверкузен поне до Световното първенство
Йоахим Льов посъветва Флориан Вирц да остане в Байер Леверкузен поне до Световното първенство
снимка: AP Photo/Martin Meissner

Бившият селекционер на Германия Йоахим Льов посъветва младата звезда Флориан Вирц да остане в шампиона на Бундеслигата Байер Леверкузен до Световното първенство догодина.

21-годишният плеймейкър има договор с тима до 2027-а, но се твърди, че е желан от много топ клубове, включително германския съперник Байерн Мюнхен.

Льов каза пред Welt TV, че Вирц би било добре "да бъде посъветван да остане след Световното първенство през 2026 година", защото познатата среда в Леверкузен е важна за него.

"Той също ще играе за Байер, дори ако се намира в лоша форма и му е гарантирано игрово време", заяви Льов, който изведе Германия до титлата на Световното първенство през 2014-а по време на периода си начело на Бундестина от 2006 до 2021 година.

Льов е на мнение, че Вирц може наистина да блесне на Световното първенство, което допълнително да повиши стойността му. Футболистът в момента е извън терените поради контузия на глезена и ще пропусне четвъртфиналната среща от Лигата на нациите между Германия и Италия следващата седмица.

Спортният директор на националния отбор Руди Фьолер, който също беше дългогодишен служител на "асприните", потвърди "многото запитвания" от други клубове за Вирц, но се съгласи с Льов, че той трябва да остане в клуба засега.

"Бих го посъветвал да остане за момента. Той също се чувства комфортно. Хората знаят, че ще дойде моментът, когато той напусне Байер Леверкузен. Всички се надяват обаче това да се случи по-късно, отколкото по-рано", каза Фьолер. 

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:56 на 17.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация