site.btaПострадалият тежко Жан-Филип Матета може да се върне на терена в края на месеца, обяви мениджърът на Кристъл Палас Оливер Глазнер

Пострадалият тежко Жан-Филип Матета може да се върне на терена в края на месеца, обяви мениджърът на Кристъл Палас Оливер Глазнер
Пострадалият тежко Жан-Филип Матета може да се върне на терена в края на месеца, обяви мениджърът на Кристъл Палас Оливер Глазнер
снимка: AP Photo/Ian Walton

Мениджърът на английския Кристъл Палас Оливер Глазнер се надява, че голмайсторът на тима Жан-Филип Матета ще се завърне на терена за четвъртфинала за Купата на Англия на 29-и март срещу Фулъм, след като получи тежка контузия срещу Милуол миналата събота.

27-годишният французин беше откаран в болница с травма на главата след здрав сблъсък с вратаря на отбора от Лига Чемпиъншип Лиъм Робъртс по време на мача от петия кръг на турнира, който се игра на "Селхърст Парк“. Палас спечели срещата с 3:1, но инцидентът в 6-ата минута предизвика множество реакции.

Вратарят на "Лъвовете" от Милуол Робъртс излезе от рамката, за да се справи с пас напред, и се сблъска с Матета, като го ритна в главата. Матета получи 10-минутно лечение на терена, след което бе откаран в болница с тежка рана и се нуждаеше от 25 шева в областта около лявото ухо.

Вратарят, който по-рано обяви, че се е извинил на френския футболист на Кристъл Палас, беше наказан с лишаване от състезателни права за шест мача.

След като стана ясно, че няма да играе днес, Глазнер обяви и добра новина, а именно завръщането му към тренировките. "В момента си е у дома, за щастие няма счупвания и сътресение на мозъка. Но е огромна рана, която беше зашита. Заздравяването върви както очаквахме и се надявахме. Следващата седмица той ще дойде с нас в Марбея, където ще направим мини-лагер, ще тренира индивидуално и ако всичко върви така, както очакваме и желаем, би трябвало да е на разположение за мача с Фулъм на 29-и този месец", заяви още австрийският специалист.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:49 на 01.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация