site.btaЗаместник-председателят на БАН проф. Щелиян Щерионов участва в честване на Аграрния университет

Заместник-председателят на БАН проф. Щелиян Щерионов участва в честване на Аграрния университет
Заместник-председателят на БАН проф. Щелиян Щерионов участва в честване на Аграрния университет
Заместник-председателят на БАН проф. Щелиян Щерионов участва в честване на Аграрния университет. Снимка: БАН

Заместник-председателят на Българската академия на науките (БАН) проф. д-р Щелиян Д. Щерионов участва днес в честването на 75 години от основаването на Факултета по лозаро-градинарство на Аграрния университет в Пловдив и в ритуалното зарязване на лозя за Трифон Зарезан. Събитието се състоя в учебната база на университета в Брестник, съобщи пресцентърът на научната институция.

Ректорът доц. Боряна Иванова откри празника, на който присъстваха представители на дипломатическия корпус, на местната власт и на академичната общност.

Проф. Щерионов поздрави ръководството и студентите на Аграрния университет от името на председателя на БАН - чл.-кор. Евелина Славчева. В словото си той подчерта, че от десетилетия Факултетът по лозаро-градинарство се е утвърдил като водещата родна образователна и научна институция в областта на аграрните науки. 

"Плеяда преподаватели обучават поколения специалисти, чиито професионализъм и отдаденост се превръщат в основа на българското земеделие. Постигнатите от тях успехи са гаранция за световното му признание и за гордост на всички нас. Съчетаването на този празник с деня на св. Трифон свидетелства за връзката, която институцията осъществява с вековните български традиции", каза в приветствието си заместник-председателят на БАН.

/ХТ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:49 на 21.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация