site.btaПублична дискусия, посветена на достъпността на храните, ще се проведе на 18 февруари в София


Публична дискусия, посветена на достъпността на храните и на влиянието на глобални и национални фактори върху цените им, ще се проведе на 18 февруари от 10:00 до 12:00 ч. в Националния пресклуб на БТА в София, съобщават организаторите от Сдружение "За достъпна и качествена храна".
В контекста на икономическите предизвикателства, растяща инфлация и нарастващи разходи за живот, достъпът на българските граждани до качествена и достъпна храна е въпрос от национално значение, подчертават от неправителствената организация.
Дискусията ще обхване теми като - глобални фактори, влияещи върху цените на храните, национални политики и регулации, състояние на местното земеделие и производство, дистрибуция и ценообразуване, социално-икономически последици, решения и бъдещи перспективи.
/ПИП/
news.modal.header
news.modal.text