site.btaВъзпитаниците на училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Виена учиха как се прави туршия
Деца от Българо-австрийското училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Виена се запознаха с „една от най-обичаните български традиции“ - приготвянето на туршия. Занятието беше част от клуб „Традиции“, информира просветното средище във Фейсбук страницата си.
Под ръководството на учителите и „с много ентусиазъм“, учениците почистваха и рязаха зеленчуци като моркови, чушки и карфиол, след което ги подреждаха в буркани.
„Докато смесват съставките и подготвят соления разтвор, децата научават не само тънкостите на рецептата, но и истории за българската култура и семейните традиции“, отбелязаха от училището.
„Такива занимания създават незабравими спомени, развиват любов към българските обичаи и сплотяват общността около традицията на домашната зимнина“, добавиха от учебното заведение.
Българо-австрийското училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Виена е лицензирано българско училище в австрийската столица с право да издава удостоверения, признати от Министерството на образованието и науката на България. В учебното заведение се обучават деца от предучилищна група до 12. клас. То предлага и дистанционно обучение, както и занимания по танци в състав „Шарено чорапче“. В училището има и Клуб по четене „Мама и аз четем заедно“ и Клуб „Традиции“.
/ИКВ/
news.modal.header
news.modal.text