Министерство на образованието и науката – Прессъобщение

site.btaМОН: Ученици от Благоевград представиха „Опитай вкуса на знанието“

МОН: Ученици от Благоевград представиха „Опитай вкуса на знанието“
МОН: Ученици от Благоевград представиха „Опитай вкуса на знанието“
Снимка: Пресцентър

В Деня на християнското семейство Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ в Благоевград организира инициативата „Опитай вкуса на знанието“. 

По време на събитието се проведе и образователен куиз, свързан със специалностите. 

В гимназията има обучение по професиите „Компютърен график“, „Дизайнер“, „Асистент на лекар по дентална медицина“, „Ресторантьор“, „Организатор на туристическа агентска дейност“ и „Фризьор“.

Във всеки отбор по отделната професия участваха ученик, родител и работодател.

Водещ участник в събитието беше шеф Никола Тодоров, главен готвач на „Кемпински Гранд Арена Банско“. „Имаме много добро партньорство, нашите ученици вече три години поред ходят на практика, работят и усвояват професия“, каза директорът на гимназията Димитрина Иванова.

Гости на инициативата бяха много родители и работодатели, които подкрепят гимназията, както и началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов. Всички имаха възможност да чуят какво знаят учениците за тайната на своята професия и да опитат кулинарните произведения на паралелката по кетъринг.

Училището често представя в различни инициативи постиженията на учениците, участва в състезания и печели награди.

Една от инициативите е съвместно с Радио Благоевград и Неврокопската митрополия под надслов „Подари време“, чрез която ученици гостуват на Дома за стари хора „Св. Петка“ в кв. „Струмско“. Там те показват кулинарни умения, като след това организират обяд, а учениците от специалност „Фризьорство“ разкрасяват хората от  дома с нови прически.

Гимназията  притежава собствен учебен ресторант, а от тази година е притежават собствена фотоволтаична инсталация за производство на ел. енергия с обща инсталирана мощност до 20kW.

Традиционно училището е домакин на Регионалния кръг от Националните състезания по професии „Най-добър млад готвач“ и „Най-добър млад сервитьор“. Училището работи по програма Еразъм+, „Наука и образование за интелигентен растеж“ и НП „Иновации в действие“.

/МТК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:26 на 04.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация