site.btaРадослав Янков започна последния си лагер на сняг преди началото на сезона в Световната купа по сноуборд

Радослав Янков започна последния си лагер на сняг преди началото на сезона в Световната купа по сноуборд
Радослав Янков започна последния си лагер на сняг преди началото на сезона в Световната купа по сноуборд
Радослав Янков Снимка: БТА/Архив

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков започна последния си лагер на сняг преди началото на сезона в Световната купа в паралелните дисциплини.

Янков ще тренира на глетчера Каунертал в Австрия, където ще направи последни настройки преди старта на новата кампания за Големия кристален глобус в Милин (Китай), където за 30 ноември е насрочен паралелен гигантски слалом, а ден по-късно и паралелен слалом.

"В Каунертал завършва последният ми лагер на сняг. Чувствам се страхотно, в добра форма. Нямам търпение да започне сезонът", заяви Янков в кратко клипче от пистата, разпространено във Фейсбука на Българската федерация по ски.

През този сезон в Световната купа в паралелните дисциплини са включени 12 старта, осмият от които е в Банско. Сезонът приключва в средата на март във Винтерберг (Германия).

"Тази година се връщаме в Банско, отново за Световна купа, поредната, на 18 и 19 януари. Ще се радвам да се видим там", каза още Янков, който във вторник положи с отличие държавен изпит за образователно-квалификационна степен "Магистър" по програма "Спортен мениджмънт" на Национална спортна академия "Васил Левски".

Радослав Янков има три победи и 9 класиране на подиума за Световната купа.  Той е единственият българин, което е носител на Кристален глобус в зимните спортове. Янков спечели престижния трофей в паралелните дисциплини на сноуборда през сезон 2015/2016, а през следващата година триумфира и с малката Световна купа в паралелния гигантски слалом. 

 

/ДВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:37 на 25.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация