Министерство на туризма – Прессъобщение

site.btaМинистерството на туризма подкрепя провеждането на Световната купа по сноуборд в Банско

Министерството на туризма подкрепя провеждането на Световната купа по сноуборд в Банско
Министерството на туризма подкрепя провеждането на Световната купа по сноуборд в Банско

България отново става сцена на елита на световния сноуборд, а събитието е стратегическа инвестиция в имиджа на страната като водеща зимна дестинация

Министерството на туризма официално обявява партньорството си в провеждането на Световната купа по сноуборд в Банско през януари 2025 г. На 18 и 19 януари едни от най-добрите състезатели в света ще премерят сили в паралелния гигантски слалом (PGS) за мъже и жени. Това знаково събитие прави България център на зимните спортове и привлича световно медийно внимание, както и сноуборд елита.

Министърът на туризма Евтим Милошев подчерта важността на това партньорство за българските курорти: „Подкрепата на световни спортни събития като Световната купа е стратегическа инвестиция в утвърждаването на България като водеща зимна дестинация. Банско ще покаже най-доброто от българското гостоприемство и съоръжения на световно ниво, а съм убеден, че именно такива събития ни поставят в топ позициите в света на предпочитаните зимни курорти.“

През сезон 2023/2024 Световната купа по сноуборд привлече зрителска аудитория от 446 милиона в над 20 държави, което е доказателство за огромния интерес към този спорт. Състезанията от Банско ще се излъчват в реално време, на запис и чрез live streaming за зрителите по канали като Eurosport за Европа и Азия, покривайки пазари в Австрия, Германия, Великобритания, Полша, скандинавските държави и други.

Министерството на туризма продължава да работи в подкрепа на всички събития с ранг Световна купа и Европейска купа през последните 14 години, за да утвърди България като предпочитана зимна дестинация и изключителен домакин.

/ВМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:22 на 05.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация