site.btaУрок на училище „Васил Левски“ в Хага е отличен в конкурса „Хлябът свещен - дар и благодат“

Урок на училище „Васил Левски“ в Хага е отличен в конкурса „Хлябът свещен - дар и благодат“
Урок на училище „Васил Левски“ в Хага е отличен в конкурса „Хлябът свещен - дар и благодат“
Снимка: Българско училище „Васил Левски“ в Хага

Урок на Българското училище „Васил Левски“ в Хага, Нидерландия, е отличен в конкурса „Хлябът свещен - дар и благодат“. „Нашият урок в 4. клас е отличен в категорията „За възпитание на ценности у децата, за съхраняване и разпространяване на народната мъдрост и българските традиции, свързани с хляба“, съобщиха от просветното средище на страницата си във Фейсбук. 

„Споделяме наградата с всички, които ни подкрепиха в реализацията: 

Бабата на Ани - уханието и вкуса на топлата питка още се носи в училище.

Клуб за народни танци „Зора“, Хага – греят багрите на носиите и усмивките ви в душите ни.

Прекрасните мами на четвъртокласниците ни – за вярата, подкрепата и доверието“, заявиха още от учебното заведение. 

Конкурсът се организира от Народно читалище „Подем 1928“ в с. Руска Бела по повод Световния ден на хляба, който се отбелязва на 16 октомври. 

Целта на надпреварата беше да се провокира и поощри интереса към българския фолклор, както и да се пресъздаде мъдростта на предците ни. 

Участниците трябваше да изпратят написани поне три български поговорки, пословици или народни мъдрости, свързани със значението на хляба в нашия живот. 

Българското училище „Васил Левски” в Хага е една от дейностите на Културно-информационния център „Другата България”, която има за цел да подпомага безпроблемното пребиваване на българските граждани в Нидерландия и да обедини българската общност. 

Организацията има подкрепата на Община Хага, на квартал Лаaк, в който се намира Българско училище „Васил Левски”, и на Посолството на България в Хага, става ясно от информация, поместена в сайта на просветното средище.

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:10 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация