site.btaТреньорът на Барселона Ханзи Флик съжалява за тежката контузия на младия талант Марк Бернал

Треньорът на Барселона Ханзи Флик съжалява за тежката контузия на младия талант Марк Бернал
Треньорът на Барселона Ханзи Флик съжалява за тежката контузия на младия талант Марк Бернал
AP Photo/Manu Fernandez

Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик съжали за тежката контузия на младия талант Марк Бернал. 17-годишният дефанзивен полузащитник ще бъде опериран, след като скъса предната кръстна връзка на лявото си коляно и увреди страничния менискус при победата във вторник в Ла Лига срещу Райо Валекано.

Бернал, който излезе от академията на Барселона заедно с Ламин Ямал и Пау Кубарси, направи своя дебют при мъжете при победата в първия кръг срещу Валенсия и също така започна при домакинската победа срещу Атлетик Билбао.

Флик, чийто отбор се изправя срещу Реал Валядолид у дома в събота, каза: "Марк Бернал ще ни липсва, защото е невероятно на 17 години как играе. Беше наистина хубаво да видя представянето му в последните три мача".

Барселона беше свързван със Стефан Байчетич от Ливърпул, но се съобщава, че финансовите правила са провалили сделката и сега се очаква 19-годишният испански футболист да премине под наем в Залцбург.

"Имаме два варианта, които могат да играят на позицията на Бернал. Единият е Марк Касадо, а другият е Ерик Гарсия. Гарсия е по-скоро централен защитник, но той също може да играе там. Направи го в последните мачове и на тренировки, и се справи много добре. Видях много добри неща от Марк Бернал, сега трябва да се концентрираме върху играчите, които ще го заменят, Касадо или Ерик. Ще им дадем възможност да играят на тази позиция. Убеден съм, че те също могат да го направят и да играят добре в халфовата линия", каза Флик.

"Ще опитаме да продължим победната серия в събота, но отборът от Валядолид е много добър. Те се защитават добре и знаят как да атакуват много бързо, така че ще бъде труден мач", добави Флик.

/МД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:50 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация