site.btaЕкспресна победа за Ига Швьонтек във втория кръг на Откритото първенство на САЩ

Експресна победа за Ига Швьонтек във втория кръг на Откритото първенство на САЩ
Експресна победа за Ига Швьонтек във втория кръг на Откритото първенство на САЩ
AP Photo/Julia Nikhinson

Водачката в схемата Ига Швьонтек постигна експресна победа срещу японската квалификантка Ена Шибахара с 6:0, 6:1 за малко повече от час игра във втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, последен за годината турнир от Големия шлем.

Полякинята не остави съмнение в превъзходството си и след леки колебания в първия кръг, когато допусна повече от 40 непредизвикани грешки при трудна победа срещу Камила Рахимова, този път не допусна спадове в играта си и даде само гейм на съперничката.

"Опитвам се да бъда наистина стабилна и да избирам правилните удари и да бъда активна на корта. Доволна съм от всичко. Просто почувствах ритъма много по-добре. Бях малко напрегната в предишния си мач, така че днес просто исках да се съсредоточа върху правилните неща и да се фокусирам върху себе си", каза Швьонтек в интервюто за корта.

В третия кръг Швьонтек очаква победителката от срещата между рускинята Aнастасия Павлюченкова и Елизабета Кочарето от Италия.

Петата в схемата италианка Джазмин Паолини прекара едва няколко минути на корта и се класира за следващия етап след отказване на чехкинята Каролина Плишкова, която получи контузия още в началото на срещата. Двете направиха едва три разигравания в първия гейм, преди чехкинята да се откаже заради травма в ходилото. 

Паолини, финалистка на Ролан Гарос и Уимбълдън, достига до третия кръг на Ю Ес Оупън за първи път в кариерата си.

Представителката на домакините Ашлин Крюгер елиминира 21-ата в схемата Мира Андреева от Русия в два сета - 6:1, 6:4. Напред продължава и испанката Джесика Манейро, който отстрани номер 31 в схемата Кейти Бултър от Великобритания със 7:5, 7:5.

/МД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:30 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация