site.btaШвьонтек преодоля серия от непредизвикани грешки за трудна победа срещу Рахимова на Откритото първенство на САЩ

Швьонтек преодоля серия от непредизвикани грешки за трудна победа срещу Рахимова на Откритото първенство на САЩ
Швьонтек преодоля серия от непредизвикани грешки за трудна победа срещу Рахимова на Откритото първенство на САЩ
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Водачката в схемата при жените Ига Швьонтек преодоля серия от непредизвикани грешки, за да си осигури място във втория кръг на Откритото първенство на САЩ с победа с 6:4 7:6(6) над рускинята Камила Рахимова.

Полякинята, шампионка в Ню Йорк през 2022 година, реализира три от шест шанса за пробив, но също така натрупа 41 непредизвикани грешки по пътя към трудната победа, извоювана за един час и 52 минути.

Швьонтек поведе с 4:0 в първия сет и изглеждаше решена да спечели бърз успех, но Рахимова върна три поредни гейма, преди полякинята да приключи сета с 6:4.

Швьонтек започна ударно и във втората част с пробив за 2:1, но постепенно грешките зачестиха и позволиха на рускинята да се задържи по-дълго на корта.

Полякинята сервираше за спечелване на мача при 5:4, но допусна пробив и се стигна до тайбрек, където Рахимова имаше три сетбола при 6:3. Швьонтек показа класата си в този труден момент, взе пет поредни точки и приключи срещата с 8:6.

Действащата шампионка от Откритото първенство на Франция ще се изправи във втория кръг срещу японската квалификантка Ена Шибахара, която се наложи над австралийката Дария Савил с 6:3, 4:6, 7:6(6).

Американката Каролин Долхайд поднесе изненада, елиминирайки сънародничката си и 11-а в схемата на турнира Даниел Колинс след 1:6, 7:5, 6:4.

/МД/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:29 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация