site.btaСтарши треньорът на Жирона Мичел е уверен, че отборът може да повтори успехите си от миналия сезон и през новия

Старши треньорът на Жирона Мичел е уверен, че отборът може да повтори успехите си от миналия сезон и през новия
Старши треньорът на Жирона Мичел е уверен, че отборът може да повтори успехите си от миналия сезон и през новия
Мичел / снимка: АП/ Jose Breton

Старши треньорът на Жирона Мичел изрази оптимизъм, че отборът ще може да повтори представянето си в Ла Лига и през новия сезон. През миналия каталунците завършиха на трета позиция, като бяха изпреварени единствено от шампиона Реал Мадрид и Барселона.

"Нямам кристална топка, за да знам къде ще финишираме, но съм уверен, че с колективно мислене при играта в нападение и в защита ще имаме един чудесен сезон отново", каза наставникът преди срещата с Бетис в четвъртък, с която ще се открие новата кампания в испанския шампионат.

"Целта ни е клубът да расте и винаги да защитаваме достойно цветовете си. Всички играчи, които са тук, трябва да разбират това. Да играеш за Жирона е повод за гордост, защото го правим за нашите феновете. Пътят пред нашия клуб е само един - нагоре, нагоре и нагоре".

С третото си място през миналия сезон Жирона записа най-доброто си класиране в историята, а освен това си осигури и влизане в Шампионската лига за пръв път. През лятото обаче Жирона се раздели с няколко ключови футболисти като Савиньо, който премина в Манчестър Сити, и голмайстора Артьом Довбик, който отиде в Рома. Халфът Алеиш Гарсия пък подсили шампиона на Германия Байер Леверкузен.

Срещу Бетис Мичел няма да може да разчита и на още поне трима играчи, които са с вирусно заболяване.

"Ръководството на клуба и аз имаме еднакъв поглед за развитието на Жирона. Процесът е труден, важни играчи ни напуснаха, а сега дойде и този вирус. Но съм уверен, че и с настоящия състав можем да постигнем много хубави неща", завърши треньорът на Жирона.

/ГК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:57 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация