site.btaТомаш Махач и Катержина Синиакова спечелиха златните медали на олимпийския турнир по тенис за смесени двойки в Париж

Томаш Махач и Катержина Синиакова спечелиха златните медали на олимпийския турнир по тенис за смесени двойки в Париж
Томаш Махач и Катержина Синиакова спечелиха златните медали на олимпийския турнир по тенис за смесени двойки в Париж
снимка: АР, Manu Fernandez

Чехите Катержина Синиакова и Томаш Махач спечелиха златните медали на олимпийския турнир по тенис за смесени двойки в Париж.

Чешките тенисисти се наложиха в драматичен мач на финала над представителите на Китай Синюй Ван и Чжъчжън Чжан след 6:2, 5:7, 10:8.

Синиакова и Махач започнаха силно и първи стигнаха до пробив за 3:2, а малко след това записаха нов брейк и дръпнаха с 5:2 в резултата. При последвалото им подаване стигнаха до успех на нула и след 6:2 поведоха в резултата.

Втората част беше далеч по-равностойна, като развръзката дойде при 6:5 в полза на Синюй Ван и Чжъчжън Чжан. Китайците стигнаха до пробив при първата си възможност в срещата и след 7:5 изравниха.

Решителният тайбрек беше оспорван до последно. В крайна сметка Синиакова и Махач ликуваха със златото. Те стигнаха до успех с 10:8 точки и взеха титлата, въпреки че отстъпваха с 6:8.

"Беше труден мач, но се борихме до края", каза чехкинята, която е деветкратна шампионка от Големия шлем на двойки. Тя спечели и златно отличие на двойки жени при своя олимпийски дебют в Токио.

"Не обичам да сравнявам нещата, защото всеки трофей, всеки медал е наистина невероятен и носи различна емоция, различни чувства. Горда съм и съм щастлива, че успяхме да вземем медал и то златото", добави тя.

Феликс Оже-Алиасим и Габриела Дабровски от Австралия завоюваха бронза, след като е наложиха с 6:3, 7:6(2) над Уесли Колхоф и Деми Схуурс от Нидерландия.

 

 Тенис, смесени двойки:
 1. Катержина Синиакова/Томаш Махач (Чехия)
 2. Синюй Ван/Чжъчжън Чжан (Китай)
 3. Габриела Дабровски/Феликс Оже-Алиасим (Канада)

/БД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:43 на 15.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация