site.btaДържавни помощи ще бъдат изплатени на земеделските стопани, които бяха засегнати от пожарите в Пловдивско през юли

Държавни помощи ще бъдат изплатени на земеделските стопани, които бяха засегнати от пожарите в Пловдивско през юли
Държавни помощи ще бъдат изплатени на земеделските стопани, които бяха засегнати от пожарите в Пловдивско през юли
Снимка: Кореспондент на БТА в Бургас Христо Стефанов, архив

Държавни помощи ще бъдат изплатени на земеделските стопани, които бяха засегнати от пожарите в Пловдивско през месец юли. Това става известно от писмо на заместник-министъра на земеделието и храните Иван Капитанов до кмета на община Калояново Младен Кичев и областния управител на Пловдив проф. д-р Христина Янчева. В писмото се казва още, че ще бъдат организирани изнесени работни места на експерти от Държавен фонд "Земеделие" за оказване на помощ на земеделските стопани при изготвянето и подаването на заявления за форсмажорни обстоятелства по директните плащания.

"Подпомагане ще получат земеделски стопани, които са претърпели загуби от пожарите само там, където има издадени заповеди на областен управител или кмет за обявено бедствено или частично бедствено положение", съобщиха за БТА от Областна дирекция "Земеделие" - Пловдив. От там уточниха също, че преди да бъдат одобрени за получаване на помощите, подалите заявления ще преминат през експертни комисии в състав от представители на Общинска служба "Земеделие", Българска агенция по безопасност на храните и Държавен фонд "Земеделие". 

Заявленията могат да бъдат подавани от регистрирани земеделски стопани по Наредба 3/1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските стопани в 15-дневен срок, считано от 26 юли тази година.

На каква стойност ще бъдат помощите и докога ще бъдат изплатени на земеделците, ще стане известно на по-късен етап със заповед на министъра на земеделието и храните, казаха още от Областна дирекция "Земеделие" - Пловдив.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:37 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация