site.btaКак европейска програма помага на млади предприемачи, представи БТПП

Как европейска програма помага на млади предприемачи, представи БТПП
Как европейска програма помага на млади предприемачи, представи БТПП
снимка: БТПП

Българската търговско-промишлена палата представя положителен опит от обмен по програмата "Еразъм за млади предприемачи" между Ана Добревска от България и Франк Селингсло в Испания.

Програмата "Еразъм за млади предприемачи" предоставя на нови и потенциални предприемачи възможност за международен обмен, предназначен да превърне иновативните идеи в реалност, коментират от Палатата на интернет страницата си. Програмата не само помага за преодоляване на първоначалните препятствия при започване и управление на бизнес, но също така улеснява интернационализацията на малките и средни предприятия и бизнес партньорствата. Участниците получават обучение на работното място и развиват своите предприемачески умения чрез сътрудничество с опитен приемащ предприемач в чужбина с продължителност от един до шест месеца. ЕС предлага финансова подкрепа за покриване на пътни и дневни разходи.

"Наистина съм благодарна за възможността да уча и работя с опитен предприемач и да мога да придобия ценни умения чрез този процес", казва Ана. Според нея това практическо изживяване и обучение й е осигурило ценни умения в реалния живот, за да продължи по-нататък предприемаческата си дейност, а помощта и подкрепата от страна на Франк по време на това пътуване е била огромна.

Ана Добревска /anadobrevska.com/, е отдаден дигитален номад и амбициозен предприемач, коментират от БТПП. В основата на нейната предприемаческа визия е създаването на динамично coworking/coliving пространство, което ще служи като оживен център за дигитални номади, фрийлансъри и предприемачи от различен произход.

Франк Селингсло, по националност германец, който управлява компания в Тенерифе, Испания /coworkinginthesun.com/, има опит повече от 20 години в областта на дигиталния маркетинг. За сътрудничеството с Ана той споделя, че е било наистина обогатяващо изживяване, не само с възможността да сподели своите прозрения за управлението на коуъркинг пространство и изграждане на общност, но и да получи свежи идеи, перспективи и постоянни иновации.

Ана и Франк се запознават в платформата на "Еразъм за млади предприемачи". Техният обмен започва през ноември 2023 г. и продължава 4 месеца.

Общата цел, която си поставят, е обмен на опит, мнения и идеи. Ана търси да придобие опит, свързан с ежедневните операции и управлението на пространство за съвместна работа, като си сътрудничи директно с Франк. Тя цели също да разшири професионалната си мрежа и да създаде ценни връзки в общността на стартиращите компании и технологичните предприемачи в Тенерифе. Франк се стреми да подобри обхвата на социалните медии в пространството и цялостната маркетингова стратегия, за да привлече повече членове. Той има за цел да приложи нови тактики и да оптимизира дигиталното присъствие. Опитният предприемач има за цел и да получи творчески идеи и техники, свързани с маркетинга и операциите за изграждане на общността от сътрудничеството с Ана.

По време на обмена и двамата предприемачи успяват да проведат няколко събития и проекти за коуъркинг пространство. Ана разработва изчерпателен план за дигитален маркетинг и бюджет, за да стартира нов coworking/coliving бизнес в родната си страна. Тя подобрява своите умения и разбиране на инструментите и най-добрите практики за оптимизиране на бизнеса и конкурентни маркетингови решения. И двамата предприемачи установяват връзки с водещи представители на общността като част от coworking индустрията. Франк успешно увеличава броя на членовете в своето споделено пространство за работа. Количествените показатели показват въздействието на подобрените маркетингови усилия върху придобиването на членство и използването на пространството. Има потенциал за разширяване на модела на coworking пространството в бъдеще чрез партньорството между Франк и Aнa, посочват още от БТПП.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:03 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация