Министерство на земеделието и храните – Прессъобщение

site.btaМЗХ: Заместник-министър Маринов се запозна на място със ситуацията във връзка с продължаващия голям пожар в Средна гора в област Пловдив

МЗХ: Заместник-министър Маринов се запозна на място със ситуацията във връзка с продължаващия голям пожар в Средна гора в област Пловдив
МЗХ: Заместник-министър Маринов се запозна на място със ситуацията във връзка с продължаващия голям пожар в Средна гора в област Пловдив
Снимка: Министерство на земеделието и храните

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Мирослав Маринов се запозна на място със ситуацията във връзка с продължаващия голям пожар в Средна гора в област Пловдив. 

Над 70 горски служители участват в действия по овладяването на огнената стихия. Те оказват помощ на пожарните служби в гасенето на огъня. 

Две верижни машини на Южноцентрално държавно предприятие (ЮЦДП) -Смолян работят за направата на просеки за ограничаване на пожара. В борбата с огъня са включени служители от Държавните горски стопанства в Пловдив, Карлово, Хисар, Асеновград, Селище, Михалково и ЮЦДП, както и служители на Регионалната дирекция по горите в Пловдив. 

До момента по предварителни данни пожарът е обхванал близо 2000 дка  в района на село Песнопой, община Калояново и село Михилци, община Хисаря. 

Огънят бушува в предимно пресечен планински терен в борова гора в труднодостъпната местност Чукорлийски баир. 

Към момента в страната има действащи още шест пожара в горски територии. 

Те са в областите Хасково, Кюстендил и Ямбол. Горските служители по места оказват съдействие на противопожарните служби.

/ХЯ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:16 на 31.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация