site.btaСветовната и олимпийска шампионка в тройния скок Юлимар Рохас от Венецуела ще пропусне Олимпийските игри в Париж заради контузия

Световната и олимпийска шампионка в тройния скок Юлимар Рохас от Венецуела ще пропусне Олимпийските игри в Париж заради контузия
Световната и олимпийска шампионка в тройния скок Юлимар Рохас от Венецуела ще пропусне Олимпийските игри в Париж заради контузия
снимка: Phillipp Schmidli/Keystone via AP

Олимпийската и световна шампионка в тройния скок Юлимар Рохас ще пропусне Игрите в Париж поради контузия. Световната рекордьорка от Венецуела заяви в социалните мрежи, че е наранила ахилесовото си сухожилие по време на тренировка. Рохас спечели четвърта поредна световна титла в Будапеща миналата година и също има сребро на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Венецуелката е една от звездите в скоковете и в Диамантената лига – най-престижното регулярно състезание в атлетиката.

28-годишната Рохас Родригес, както е пълното й име, е шампионка от Токио през 2021-а година с резултат от 15.67 метра, което е и световен, и олимпийски рекорд. Също така на нейната визитка има четири световни титли (Лондон 2017, Доха 2019, Юджийн 2022 и Будапеща 2023). По три cа световните й титли в зала, както и сезонните крайни победи в Диамантената лига.

"Много съм тъжна и разочарована да ви съобщя, че по време на тренировка, при приземяването усетих болка. Прегледът показа увредено ахилесово сухожилие на левия крак. Сърцето ми е разбито и заради личното ми разочарование, че няма да защитя титлата си, а и заради липсата на виковете на публиката, които ме зареждат всеки път", написа състезателката в профила си в инстаграм.

"Последните часове бяха много сложни. Разпитах се и анализирах защо това се случи. Разбирам обаче, че , в Божиите планове ние сме само инструменти на неговата воля. Явно днес трябва да спра, да разбера това, да се възстановя и да се върна с голяма сила, за да продължим да летим заедно", каза още младата жена.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:06 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация