site.btaСимен Крюгер триумфира в масовия старт в Канада от Световната купа по ски бягане

Симен Крюгер триумфира в масовия старт в Канада от Световната купа по ски бягане
Симен Крюгер триумфира в масовия старт в Канада от Световната купа по ски бягане
снимка: AP/Jeff McIntosh

Симен Крюгер спечели масовия старт на 15 километра свободен стил за мъже в Кенмор (Канада) от Световната купа по ски бягане. Норвежецът се класира на първо място за 36:06.5 минути. 

Това е десета победа в кариерата на 30-годишния Крюгер и първа за него през настоящия сезон. На втора позиция, на 9.8 секунди, е Харалд Амундсен (Норвегия).

Трети финишира представителят на Австрия Мика Вермулен.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води Амундсен с 1726 точки, пред своя сънародник Ерик Валнес, който има 375 пункта по-малко.

Лидер за малкия кристален глобус в дистанционните дисциплини отново е Харалд Амундсен с 885 точки. 

Джесика Дигинс спечели масовия старт на 15 километра свободен стил в Кенмор от Световната купа по ски бягане при жените. 32-годишната американка триумфира за 40:26 минути и записа шести успех за сезона и общо 20-и в кариерата си.

Дигинс изпревари с 2.6 секунди французойката Делфин Клодел. Трета се нареди норвежката Хайди Венг.

В генералното класиране за Световната купа води Джесика Дигинс с 1901 точки, пред шведката Лин Сван, която има 1561 пункта. Трета е Фрида Карлсон (Швеция) с 1457 точки. 

За малкия кристален глобус в дистанционните дисциплини Джеси Дигинс отново е първа с 1129 пункта.

Стартовете от Световната купа в Канада продължават в събота със спринтове при мъжете и жените.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:35 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация