site.btaЕрмак и Съливан обсъдиха ситуацията на бойното поле в Украйна и помощта за Киев, съобщи Укринформ

Ермак и Съливан обсъдиха ситуацията на бойното поле в Украйна и помощта за Киев, съобщи Укринформ
Ермак и Съливан обсъдиха ситуацията на бойното поле в Украйна и помощта за Киев, съобщи Укринформ
Съливан и Ермак (вляво) на пресконференция в Киев, 4.11.2022 г. Снимка: АП/Efrem Lukatsky

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий Ермак, и съветникът на президента на САЩ Джо Байдън по въпросите на националната сигурност на САЩ Джейк Съливан обсъдиха по телефона ситуацията на бойното поле и въпроса за по-нататъшната подкрепа за Украйна, предаде Укринформ.

"В рамките на продължаващия диалог със съюзниците ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак проведе телефонен разговор със съветника по националната сигурност на президента на САЩ Джейк Съливан", съобщиха от канцеларията на украинския президент. Двамата са обсъдили ситуацията на бойното поле и руските ракетни удари в последно време.

Освен това те са обърнали специално внимание на въпроса за приемането на решения от Конгреса на САЩ за пакета от помощи, от които Украйна се нуждае.

"Андрий Ермак и Джейк Съливан се спряха и на резултатите от четвъртата среща на съветниците по национална сигурност и политическите съветници по прилагането на украинската Мирна формула, която се проведе в Давос, и обсъдиха подготовката за Глобалната среща за мир", се казва в доклада.

Ермак е благодарил на президента на САЩ, на неговата администрация, на двете камари на Конгреса и на американското общество за твърдата им подкрепа за Украйна в борбата срещу руския агресор.

Администрацията на САЩ работи с Конгреса, за да гарантира, че Украйна ще получи необходимата помощ, за да се противопостави на руската агресия, и се надява, че конгресмените ще постигнат споразумение по този въпрос през следващата седмица, отбелязва Укринформ.

/НС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:59 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация