site.btaМинистър Вътев ще участва днес в конференцията на министрите на земеделието, която ще се проведе на "Зелена седмица Берлин 2024"

Министър Вътев ще участва днес в конференцията на министрите на земеделието, която ще се проведе на "Зелена седмица Берлин 2024"
Министър Вътев ще участва днес в конференцията на министрите на земеделието, която ще се проведе на "Зелена седмица Берлин 2024"
Снимка: Благой Кирилов/БТА, архив

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще участва днес в конференцията на министрите на земеделието, организирана от Федералното министерство на храните и земеделието на Германия като част от Глобалния форум за прехрана и земеделие (GFFA). Събитието е в програмата на международното изложение за хранително-вкусова промишленост, земеделие и градинарство "Зелена седмица Берлин 2024", което се провежда от 19 до 28 януари.

Вчера министър Вътев откри българския щанд заедно с германския си колега Джем Йоздемир, управляващия кмет на Берлин Кай Вегнер, изпълнителния директор на "Панаир Берлин" д-р Марио Тобиас, президента на Асоциацията на германските фермери Йоахим Руквид, председателя на Федералната асоциация на германската хранително-вкусова промишленост д-р Кристиан фон Бьотихер и други официални гости.

България се представя на международното събитие за 33-и път със собствен щанд, на който са изложени продуктите на 11 производители. Те показват млечни и месни продукти, подправки, вина, биопродукти, пчелен мед, растителни масла и продукти с българско розово масло. 

Тази година "Зелена седмица Берлин" се провежда с фокус върху устойчивостта, продоволствената сигурност и бъдещето на агробизнеса. В рамките на десетте дни 1400 изложители от 60 страни ще информират посетителите за модерното селско стопанство и хранително-вкусовата промишленост, кулинарните тенденции и въпросите, свързани с устойчивостта на сектора. 

Очаква се изложението да привлече над 300 000 посетители от над 60 държави.

/ЕС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:06 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация