site.btaКлиматичните области на България учиха деца от училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг

Климатичните области на България учиха деца от училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг
Климатичните области на България учиха деца от училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг
Снимка: Българско училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг

Климатичните области на България учиха деца от Българското училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг. В час по география малките ни сънародници се запознаха с най-ветровитото и мъгливо място в нашата страна и научиха къде са били измерени най-високата и най-ниската температура у нас, става ясно от публикация във Фейсбук страницата на учебното заведение. 

„Учениците продължават работата с релефната карта на България. Днес научихме и някои много интересни рекорди, свързани с нейния климат“, посочиха от просветното средище.

Възпитаниците на училището научиха още, че средногодишните температури в страната са между 10 и 14 градуса, но в планините бързо се понижават и в най-високите им части са отрицателни.

Българското училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг, Великобритания, е включено в списъка на българските неделни училища в чужбина на Министерството на образованието и науката на България и има право да издава легитимни удостоверения.

Обучението в образователната институция се провежда в присъствена, хибридна и дистанционна форма. Преподаваните предмети са български език и литература, история и цивилизации и география и икономика на България. Извънкласните занимания включват кръжок за опознаване и запазване на българските традиции, обичаи и култура, изобразително изкуство и изработване на изделия от бита на българите, народни песни и танци.

/ИКВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:55 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация