site.btaМногото наказателни картони, които получават в Челси, били от липсата на опит, смята мениджърът Маурисио Почетино

Многото наказателни картони, които получават в Челси, били от липсата на опит, смята мениджърът Маурисио Почетино
Многото наказателни картони, които получават в Челси, били от липсата на опит, смята мениджърът Маурисио Почетино
снимка: AP Photo/Alastair Grant

Отборът на Челси е рекордьор по брой получени наказателни картони до момента във Висшата лига на Англия специално с 56 жълти, но причина за това е липсата на опит у играчите, смята мениджърът на клуба Маурисио Почетино. Утре сините играят у дома с Кристъл Палас в среща от 19-ия кръг на първенството, но важни фигури като Рахийм Стърлинг и Коул Палмър са наказани.

Никълъс Джаксън, Мало Густо, Конър Галахър, вратарят Маркъс Бетинели, Стърлинг и Палмър бяха в тефтерчето на съдията при поражението с 1:2 от Уулвърхямптън като получили картони. Но за последните двама това са пети наказателни санкции през сезона, което автоматично ги вади от мача с Палас утре.

Запитан дали трудностите на Челси да пазят своите футболисти без наказания е от липса на дисциплина в отбора, Почетино каза пред репортерите: „Не – това е показателно за факта, че ние играем за Челси. Ние сме голям клуб и вие усещате напрежението, когато футболистите се борят за фланелката".

"Получаваме картони в моментите на разочарование и когато ни липсва малко опит. Това са неща, които можем да подобрим. Вижте, за Палмър това е първи сезон във Висшата лига и смятам, че е нормално", продължи специалистът.

"На играчите им пука, че играят за този клуб, искат да спечелят. Не става дума за липса на дисциплина, а за способността да разчитат ситуацията в мача. Вярвайте ми, ще го израстем", уверен е аржентинецът.

Челси – въпреки огромните инвестиции на новите собственици, е на 10-о място в класирането. След утрешното домакинство на Кристъл Палас в събота им предстои визита на новака Лутън Таун.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:55 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация