site.btaЖасмин Флюри спечели спускането от Световната купа за жени във Вал д'Изер

Жасмин Флюри спечели спускането от Световната купа за жени във Вал д'Изер
Жасмин Флюри спечели спускането от Световната купа за жени във Вал д'Изер
Жасмин Флюри спечели спускането във Вал д'Изер от Световната купа по ски алпийски дисциплини / снимка: АП/Giovanni Auletta

Швейцарката Жасмин Флюри спечели спускането във френския курорт Вал д'Изер от Световната купа по ски алпийски дисциплини при дамите.

За 30-годишната Флюри това е едва втора победа в кариерата и първа в спускане. Тя идва точно шест години и една седмица след триумфа ѝ в супергигантския слалом в Санкт Мориц в края на 2017 година.

На пистата "Орейле Кили" Флюри записа време от 1:43.47 минути, което бе с 0.22 секунди по-добро от това на сънародничката ѝ Йоана Хелен, която пък записа едва трети подиум в кариерата си.

Челната тройка се затвори от австрийката Корнелия Хютер, която финишира на 0.24 секунди от победителката Флюри.

В топ шест влязоха още италианката София Годжа, словенката Илка Щухец и швейцарката Приска Нуфер.

Водачката в класирането за Световната купа Микаела Шифрин не участва в състезанието, въпреки че само преди седмица стигна до победата в Санкт Мориц. Американката запазва първата си позиция с 620 точки. Втора е италианката Федерика Бриньоне с 457 точки, а трета е швейцарката Лара Гут-Бехрами с 429 точки.

В подреждането в дисциплината спускане начело излезе София Годжа със 130 точки. Жасмин Флюри е втора със 113, а трета със 110 е Корнелия Хютер. Шифрин пък се смъкна до четвърта позиция със 100 точки.

 

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:56 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация