site.btaОтсъствието на Ник Поуп от футболните терени ще бъде четири месеца, потвърди мениджърът на Нюкасъл Еди Хау

Отсъствието на Ник Поуп от футболните терени ще бъде четири месеца, потвърди мениджърът на Нюкасъл Еди Хау
Отсъствието на Ник Поуп от футболните терени ще бъде четири месеца, потвърди мениджърът на Нюкасъл Еди Хау
Еди Хау / снимка: АП/Martin Meissner

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау потвърди първоначалните прогнози, че контузията в лявото рамо на Ник Поуп е сериозна. Направените изследвания са показали, че 31-годишният вратар ще се възстановява в следващите четири месеца.

"Има още няколко детайла, които трябва да бъдат изчистени по диагнозата, така че чакаме официална информация. Все още не сме сигурни напълно дали ще трябва да се оперира, но по-скоро отговорът е да. Прогнозите ни са, че той няма да може да играе около четири месеца", обясни Хау на пресконференцията преди двубоя с Евертън.

Мениджърът на "свраките" категорично отрече слуховете, че има намерение да привлича бившия вратар на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа, който от юли е свободен агент.

"Видях доста вестникарски заглавия, свързващи ни с трансфери на играчи. Но ние не сме контактували с никой. Сега е шансът за мнозина, не само за нашите вратари, да консолидират позициите си в тима", посочи Хау.

При отсъствието на Поуп на вратата на Нюкасъл ще застане Мартин Дубравка, а негов заместник ще бъде Лорис Кариус. Дубравка има един старт през този сезон, а в останалите 20 мача титуляр бе Поуп.

"Евертън е много солиден отбор, който разчита на физическия футбол. Те ще ни поставят въпроси и несъмнено ние ще трябва да търсим отговори. Това е много голям мач за нас, защото сме наясно, че трябва да подобрим представянето си при гостувания", добави Хау.

Нюкасъл е на шесто място във Висшата лига с 26 точки, на десет зад лидера Арсенал, който е и с мач повече. Евертън е на 18-о място със седем точки, но на клуба бяха отнети десет заради финансови нарушения.

/ГК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:53 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация