site.bta„Златна лаврова клонка“ връчи посланикът ни в Мадрид на почетния консул на България в Андалусия

„Златна лаврова клонка“ връчи посланикът ни в Мадрид на почетния консул на България в Андалусия
„Златна лаврова клонка“ връчи посланикът ни в Мадрид на почетния консул на България в Андалусия
Снимка: Посолство на България в Испания/Фейсбук

Най-високото отличие на министъра на външните работи „Златна лаврова клонка“ връчи посланикът ни в Мадрид Алексей Андреев на д-р Росио Ваксес Руис, почетен консул на България в автономна област Андалусия. Наградата беше връчена на тържествена церемония в Посолството на България в Испания, съобщиха от дипломатическото ни представителство в своята Фейсбук страница.

„Наградата се присъжда за всеотдайната ѝ дейност и дългогодишния и последователен принос за развитието на българо-испанските отношения, както и за популяризирането на достиженията на България сред испанската общественост“, посочиха от Посолството.

Една от основните цели на д-р Росио Ваксес е насърчаването на връзките с България, чиято история и култура винаги са я вълнували. Г-жа Васкес е отдадена на развитието на различните аспекти на връзките между автономна област Андалусия и България, както в сферата на науката, така и подпомагайки разпространението и познанието на българската култура, туристическата привлекателност на страната ни и актуалните възможности за инвестиции в България пред андалуските предприемачи.

Д-р Росио Васкес Руис е почетен консул на България в автономна област Андалусия с решение на Министерския съвет на България от 20 юли 2016 година. Почетното консулство на България е със седалище в град Севиля.

/ИКВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:51 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация