site.btaСловенски вестник представи българско традиционно ястие

Словенски вестник представи българско традиционно ястие
Словенски вестник представи българско традиционно ястие
Снимка: БТА/архив

Рецепта на български родопски пареник публикува словенският вестник „Вечер“ в своята интернет страница, съобщи Посолството ни в Любляна. 

В своята Фейсбук страница от дипломатическото ни представителство написаха и кои са продуктите, с които всеки би могъл да си приготви ястието.

За родопския пареник (качамак в тава) са ви необходими царевично брашно, масло, кашкавал, прясно овче сирене или извара, яйца и сол. Печенето на пареника или „българската полента” отнема от 10 до 15 минути, както можете да научите от публикуваната рецепта. Добър апетит“, написаха от Посолството.

Публикацията на словенския вестник „Вечер“ можете да видите тук.

/ИВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:30 на 24.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация