site.btaЛивърпул привлече полузащитника Райън Гравенберх от Байерн (Мюнхен) за 35 милиона паунда

Ливърпул привлече полузащитника Райън Гравенберх от Байерн (Мюнхен) за 35 милиона паунда
Ливърпул привлече полузащитника Райън Гравенберх от Байерн (Мюнхен) за 35 милиона паунда
снимка: АП

Ливърпул се съгласи да плати 35 милиона паунда за футболиста на Байерн (Мюнхен) Райън Гравенберх, като по този начин тимът на Юрген Клоп трябва да добави вариативност на няколко позиции.

Агенция ПА научи, че 21-годишният национал на Нидерландия е пристигнал късно снощи на стадион Анфийлд, за да премине медицински тестове и сделката да бъде заявена във Висшата лига преди да затвори летния трансферен период. Освен 35-те милиона паунда, в сделката са добавени бонуси, които ще влязат в касата на баварците при определени постижения на новия клуб на футболиста.

Гравенберх беше трансферна цел на Юрген Клоп от доста време, но едва в последната една седмица позицията на Байерн се промени. Германските шампиони искаха привлечения преди една година от Аякс за 16 милиона паунда с 190-сантиметров полузащитник да остане още време при тях, но явно и самият играч е бил изкушен от възможността да се премести на Острова.

Той се превръща в четвърто и последно попълнение на Червените от Ливърпул за това лято, като се присъединява в списъка с новобранци като Алексис Макалистър, Доминик Собослай и Уатару Ендо. И като се има предвид, че през лятото бяха продадени 33-годишният Джордан Хендерсън и 30-годишният Фабиньо, то полузащитата изглежда доста сериозно обновена. Самият Клоп винаги е казвал, че Гравенберх е перфектното допълнение към Макалистър и Собослай.

В групата на излезлите от състава трябва да бъдат добавени напусналите през лятото Джеймс Милнър (на 37 години и вече в Брайтън), както и 30-годишният Алекс Окслейд-Чембърлейн, който вече е в Бешикташ. Постоянно преследваният от контузии Наби Кейта също вече е извън тима.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:24 на 24.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация