site.btaВ град Левски се подготвя четвъртото издание на националния фестивал "Пълнената чушка – най-вкусната левчанска традиция"

В град Левски се подготвя четвъртото издание на националния фестивал "Пълнената чушка – най-вкусната левчанска традиция"
В град Левски се подготвя четвъртото издание на националния фестивал "Пълнената чушка – най-вкусната левчанска традиция"

В град Левски се подготвя четвъртото издание на националния фестивал "Пълнената чушка – най-вкусната левчанска традиция". Това съобщи Любка Христова от общинската управа.

Организатори на традиционния за Левски фестивал са Общината и Народно читалище "Георги Парцалев - 1901". 

"Целта е да се съхрани и популяризира кулинарната традиция, в която пълнената чушка присъства на всички събори, панаири и празници в община Левски", подчерта Христова. 

Председател на журито и тази година ще бъде известният български кулинар Иван Звездев. Той ще направи и демонстрация на рецептата "Мързелива пълнена чушка". 

Участниците във фестивала ще бъдат разделени в три категории – "Пазители на традицията", "Кулинарно вдъхновение" и "Шарено бурканче". Във всяка една от тях ще бъдат определени носителите на първа, втора и трета награда. Те ще получат тематични бижута във формата на чушка, изработени от майстор ювелир.

Заедно с фестивала ще се проведе фермерски пазар. Той ще бъде разположен в пешеходната зона до сградата на Община Левски. В него са поканени да участват производители на традиционни и нетрадиционни храни. 

Фермерският пазар и фестивалът ще се състоят на 26 август, събота. Записванията вече са в ход, а подробна информация за сроковете е публикувана на страницата на Община Левски в интернет.

БТА припомня, че първото издание на фестивала "Пълнената чушка – най-вкусната левчанска традиция" се състоя през 2019 г. Тогава за председател на журито бе поканена актрисата и кулинар Катерина Евро. 

/ХК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:35 на 30.06.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация