site.btaУти сготви винен кебап със 100 кг месо в центъра на Банско

BOBSTH 08:41:30 05-12-2013
MM0842BO.002
Банско - кулинарно шоу - любопитно

Ути сготви винен кебап
със 100 кг месо
в центъра на Банско


Банско, 5 декември /Емил Михайлов, БТА/
Известният кулинар Ути Бъчваров представи любопитно шоу пред
жителите и гостите на Банско, съобщиха от общинската управа на
пиринския курорт. В уникалния си готварски съд, направен от
челото на парен локомотив с диаметър 1.80 м, той е сготвил винен
кебап, с който накрая е почерпил стотиците присъстващи.
В огромния тиган цвърчаха 100 кг месо от свинска плешка, 60 кг
кромид лук, 10 кг праз лук, 5 кг моркови, 10 кг домати и солидно
количество подправки, разказаха свидетели на събитието. За да
поддържа интереса, Ути е е нарязал 40-те връзки магданоз пред
очите на стотиците мераклии, стекли се на централния площад в
Банско да се насладят на атрактивното шоу и да вкусят от гозбата
на известния кулинар. Трима души са помагали на майстора-готвач
при подготовката на продуктите за винения кебап. Доброто
настроение са подсилили с изпълненията си самодейни състави към
читалище "Никола Вапцаров". А докато чакат гозбата да стане,
всички са се топлили с хора и червено вино.
Още по-атрактивно шоу очаква жителите и гостите на Банско за
откриването на скисезона в Банско на 14 декември, съобщиха от
общинската управа. Тогава Ути Бъчваров заедно с местни кулинари
ще приготви най-дългия суджук, с който ще могат да се нахранят
800 души.

/ММ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:25 на 25.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация