site.btaАвиационният факултет в Долна Митрополия тази година има увеличен прием за обучение на курсанти и цивилни студенти

BOBSTH 17:09:31 17-03-2014
MM1709BO.005
Плевен - авиация - факултет - прием

Авиационният факултет в Долна Митрополия тази година има
увеличен прием за обучение на курсанти и цивилни студенти


Плевен, 17 март /Малин Решовски, БТА/
Авиационният факултет в Долна Митрополия към Националния
военен университет "Васил Левски" тази година има увеличен прием
за обучение на курсанти и цивилни студенти - инженери. Това
съобщи за БТА заместник-деканът полк. Георги Станчев.
Открити са места за обучение на курсанти в четири
специалности за млади хора до 23-годишна възраст. За
летци-пилоти ще бъдат приети десет души, за летателни апарати и
авиационни двигатели - 11, за авиационно въоръжение - петима, за
навигационни, комуникационни и информационни системи - шестима.

За цивилни инженери ще могат да се учат студенти в три
специалности - по авиационна техника и технологии /по 15 места
за редовно и задочно обучение/, по електроника /по десет места в
двата вида обучение/ и по автоматика, информационна и
управляваща техника - по десет души.
Курсантите получават стипендии от държавата, а студентите
заплащат за обучението си такса 400 лв. годишно, каза полк.
Станчев.
В Плевен днес бе открит за първи път Информационен център
във Военния клуб, където кандидатите да получат информация и
могат да подадат документи за предварителните изпити. Те са на 5
април по математика, на 12 април - по география и на 26 април -
по история. Тестовете по английски, немски и френски език са на
11 април. Предвидена е и проверка на психофизическата годност
на кандидатите за курсанти. Полк. Станчев посочи, че за
курсантите е важно да имат минимален ръст от 150 см, и минимално
тегло от 50 кг, а за летците - да имат максимален ръст 185 см,
и максимално тегло 80 кг.
От факултета посочиха, че 80 на сто от завършилите висшето
училище веднага започват работа.

/ММ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:27 на 22.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация