site.btaИма възможност Карлово да се превърне в целогодишна туристически дестинация, каза министър Николина Ангелкова

BOBSTH 18:08:01 08-04-2016
RM1808BO.020
Карлово - Николина Ангелкова - среща

Има възможност Карлово да се превърне в целогодишна туристически дестинация, каза министър Николина Ангелкова


Карлово, 8 април /Дима Шопова, БТА/
Има възможност Карлово да се превърне в целогодишна туристическа дестинация с фокус културно-историческото настоятелство и СПА-туризъм, който предлага град Баня. Това каза в Карлово министърът на туризма Николина Ангелкова след поредица от срещи в града. Градът е известен с това, че е родното място на Васил Левски, но от презентацията на общината се убедих, че той е много повече от това като част от Долината на розите, каза Ангелкова. Тя добави, че Карлово вече е част културно-историческия маршрут Долината на розите и тракийските царе, което включва организиране на турове с журналисти и туроператори от други държави с цел максималното му популяризиране.
Николина Ангелкова смята, че община Карлово може да разчита колкото на историческите си дадености, толкова и на балнео и СПА-дестинацията Баня и старинното селище край с. Васил Левски. Тя съобщи, че е поела ангажимент да разговаря с министъра на културата Вежди Рашидов да започнат начални разкопки по селището и да се търсят варианти за кандидатстване по някои оперативни програми. Идеята ни е работите там да приключат и ние да получим един археологически комплекс - селища, което да се превърне в туристическа атракция.
България ще бъде домакин на Първия световен конгрес за древните цивилизации и модерен туризъм през ноември тази година и фокусът са древните цивилизации - траките, съобщи министърът на туризма. Тя уточни, че в програмата на делегатите е предложен двудневен маршрут именно по Долината на розите и тракийските царе, като ще се предложи цялата палитра от тракийска култура, която е събрана тук.


/РУМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:22 на 04.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация