site.btaСдружаването и създаването на организации на българските производители е бъдещето, смята заместник-министър Свилен Kостов

BOBSTH 16:00:01 29-09-2016
PP1558BO.016
Кърджали - "Подкрепяме българското" - МЗХ

Сдружаването и създаването на организации на българските
производители е бъдещето, смята заместник-министър Свилен Kостов


Кърджали, 29 септември /Валентина Стоева, БТА/
Сдружаването и създаването на организации на производителите е бъдещето на родните производители и единственият възможен устойчив модел на един непостоянен пазар. Това каза пред производители в Кърджали заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов.
Той допълни, че един самостоятелен производител не би устоял на една криза в определен отрасъл, за разлика от сдружение или група производители, и за пример припомни проблемите в млечния сектор.
Срещата на фермери и представители на земеделското министерство бе част от инициативата на МЗХ "Подкрепяме българското". На нея присъстваха народният представител Цвета Караянчева, експерти от министерството, директорът на областната дирекция "Земеделие" Йорданка Гочева, директори на дирекции и служби в сектора, председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов, земеделци.
Пред присъстващите заместник-министър Костов обясни идеята на "Подкрепяме българското" и посочи, че целта е в дългосрочен план да се насочват потребителите към качествените стоки, произведени от български суровини и български фермери. Така че наистина да осигурим устойчиво развитие на сектора, до потребителите да достигат качествени стоки, хората да ги избират в магазина, а така да създадем и устойчив бизнес, каза заместник-министър Костов.
В рамките на инициативата "Подкрепяме българското" бе открито и изложение, на което над 20 земеделски стопани и фирми представиха произвежданите от тях продукти.
/ПП/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:17 на 29.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация