site.btaСурвакарска кавърма приготвят в Перник
BOBSTH 13:28:01 24-01-2017
IS1325BO.001
Перник - сурвакарска кавърма
Сурвакарска кавърма приготвят в Перник
Перник, 24 януари /Елка Робева, БТА/
Четиристотин-петстотин порции "сурвакарска" кавърма ще бъде приготвена в Перник, съобщи общинският пресцентър.
Кулинарната демонстрация ще е по време на Международния фестивал на маскарадните игри. Тя ще бъде на 29 януари /неделя/ между 11 и 12 часа на естрадата в Градския парк.
За кавърмата ще се използват 60 кг свинско месо, 20 кг кромид лук, по 10 кг пресни печурки и печени червени чушки, 5 кг консервирани домати, 4 кг моркови, много подправки.
Ястието ще се раздава безплатно на посетителите на фестивала.
/ИС/
news.modal.header
news.modal.text