site.btaPamporovo Freestyle Open се е утвърдило като най-голямото фристайл събитие у нас

BOBSTH 14:00:31 20-03-2017
MM1357BO.003
Пампорово - състезание

Pamporovo Freestyle Open се е утвърдило като най-голямото фристайл събитие у нас


Смолян, 20 март /Христина Георгиева, БТА/
Осмото издание на Pamporovo Freestyle Open показа, че състезанието се утвърди като най-голямото фристайл събитие в зимните спортове в България, коментират от "Пампорово" АД. Скиори и сноубордисти от Европа, Америка, Азия и Австралия участваха в четирите старта слоупстайл. В едноседмичната програма на Pamporovo Freestyle Open бяха включени зрелищни събития по фристайл трасето на писта "Мечи чал", а основен акцент бяха четирите старта за Европейската купа по ски и сноуборд в дисциплина слоупстайл.
Състезатели на Русия и Норвегия доминираха във финалите на Европейската купа по слоупстайл на 17 и 18 март, информират от "Пампорово" АД. В стартовете по ски свободен стил участваха представители на Русия, Норвегия, Австрия, Италия, Австралия и България. Участниците показаха високо ниво и класа, впечатлявайки зрителите със зрелищни трикове и скокове. Надпреварата бе на писта "Мечи чал" на състезателно трасе с дължина 560 метра, включващо разнообразни рейл секции и два скока с дължина 16 и 18 м.
При първия старт най-добре се представи руснакът Oleg Guchс резултат от 91 точки. На второ и трето място след него се класираха скиори от Норвегия- Eirik Toraasen и Henning Hansen Pytte съответно с 88,3 и 88,0 точки. При втория старт класирането оглави норвежецът Henning Hansen Pytte с впечатляващите 93,7 точки. На втора и трета позиция останаха италианецът Yuri Silvestri и Eirik Toraasen от Норвегия. Достигналите до финалите български участници Станислав Черешаров и Иво Петров заеха осмо и девето място в общото класиране.
Според оценката на организаторите, това е най-доброто издание на Pamporovo Freestyle Open досега.

/ММ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:18 на 03.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация