site.btaПолицията задържа деветима като съпричастни за нападение над служители от Горското стопанство в Хисаря

BOBSTH 19:43:01 17-10-2017
RM1941BO.033
Пловдив - горски служители - нови арести

Полицията задържа деветима като съпричастни за нападение над служители от Горското стопанство в Хисаря


Пловдив, 17 октомври /Дима Шопова, БТА/
Полицията задържа общо деветима души като съпричастни за нападението над служители от Държавно горско стопанство - Хисаря, извършено в град Баня. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив. По-рано днес от прокуратурата съобщиха за трима арестувани, до края на деня обаче са задържани още шестима. Арестите са извършени днес след сигнал снощи на тел. 112, че край река Стряма в землището на Баня горски служители са били нападнати от група жители на ромския квартал на града. Осем младежи на възраст около 20 години и непълнолетен тийнейджър са задържани за срок до 24 часа за участие в побоя над горските.
Според предварителната информация, малко преди конфликта, горските инспектори засекли четири каруци, натоварени с незаконно придобит дървен материал и направили опит да спрат извършителите. Една част от придружаващите каруците избягали, като малко по-късно се върнали с голяма група и с колове и камъни започнали саморазправа на четирима от горските.
Последвала е мащабна акция на територията на град Баня, в която са участвали служители от районните управления на МВР в Карлово и Хисаря, сектор "Специализирани полицейски сили" и Зонално жандармерийско управление - Пловдив. Проверени са общо 52 лица, 64 адреса и 32 моторни превозни средства. От полицейските служители и представители на Държавното горско стопанство са иззети общо около 40 куб незаконно съхраняван дървен материал, за което са образувани две досъдебни производства и съставени 6 акта по Закона за горите.
Работата по пълното документиране на случая и събиране на данни за съпричастност и на други лица продължава.

/РУМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:57 на 03.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация