site.btaНаучна конференция с международно участие започна в Разград

BOBSTH 16:22:02 03-11-2017
PP1621BO.022
Разград - конференция - биотехнологии

Научна конференция
с международно участие
започна в Разград


Разград, 3 ноември /Садет Кърова, БТА/
Научна конференция с мeждународно участие започна днес в Разград. Организатор на двудневния форум под наслов "Индустрия 4.0. Бизнес среда. Качество на живот" е Филиалът на Русенския университет "Ангел Кънчев" в Разград. Съорганизатори са Домът на науката и техниката, Регионалният академичен център на БАН и Съюзът на учените в България - клон Разград.
Форумът бе открит от кмета д-р Валентин Василев, под чийто патронаж е събитието. "Това, че към подобен форум интересът нараства всяка година, показва, че авторитетните личности в научните среди продължават с все по-голям хъс да доказват, че науката е неизчерпаема. Иновативните открития, освен полезни за нашия бит, имат способността и да увличат все повече млади хора и да им показват, че постоянството и трудът се възнаграждават с високи резултати", каза в обръщението си д-р Василев.
Приветствие към организаторите и участниците във форума отправи и областният управител Гюнай Хюсмен. Той за пореден път изрази ангажираността си към развитието на Филиала на РУ в Разград, в който се обучават млади хора от региона и се подготвя въвеждането на нови технологии във фирмите в областта.
Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. В рамките на конференцията ще бъдат представени два пленарни доклада - от доц. ктн Марк Шамцян от Санктпетербургския държавен технологически институт в Русия и от председателя на УС на "Амилум България" инж. Светлозар Караджов, както и 49 секционни доклада. Участници в конференцията са професори, доценти и научни работници от университети в страната, както и от Русия, Украйна, Молдова, Македония и др.
/ПП/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:21 на 03.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация