Бургас - етнографски музей - Мария Шнитер - кулинарна демонстрация
Бургас - етнографски музей - Мария Шнитер - кулинарна демонстрация
Бургас (26 юни 2023) Професор Мария Шнитер готви „Велинградска луканка“ – вид сух боб, известен още като „софенка“ в етнокухнята на музея. Майстор готвачът, който демонстрира приготвянето му първа опита от своето произведение. Неин първи помощник бе директора на Регионалния бургаски музей Милен Николов. Професор Мария Шнитер разказа за рецептата, съхранена от в годините в Родопите. Професор Мария Шнитер е родом от Велинград. Преподавател е в Пловдивския университет, където е била и първият декан на Историко-философския факултет. Преподавала е българска средновековна история и култура във Виенския университет, както и във университети във Великобритания, Италия и Израел.
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Бургас - етнографски музей - Мария Шнитер - кулинарна демонстрация
Бургас (26 юни 2023) Професор Мария Шнитер (дясно) готви „Велинградска луканка“ – вид сух боб, известен още като „софенка“ в етнокухнята на музея. Майстор готвачът, който демонстрира приготвянето му първа опита от своето произведение. Неин първи помощник бе директора на Регионалния бургаски музей Милен Николов (ляво). Професор Мария Шнитер разказа за рецептата, съхранена от в годините в Родопите. Професор Мария Шнитер е родом от Велинград. Преподавател е в Пловдивския университет, където е била и първият декан на Историко-философския факултет. Преподавала е българска средновековна история и култура във Виенския университет, както и във университети във Великобритания, Италия и Израел.
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Бургас - етнографски музей - Мария Шнитер - кулинарна демонстрация
Бургас (26 юни 2023) Професор Мария Шнитер (дясно) готви „Велинградска луканка“ – вид сух боб, известен още като „софенка“ в етнокухнята на музея. Майстор готвачът, който демонстрира приготвянето му първа опита от своето произведение. Неин първи помощник бе директора на Регионалния бургаски музей Милен Николов (ляво). Професор Мария Шнитер разказа за рецептата, съхранена от в годините в Родопите. Професор Мария Шнитер е родом от Велинград. Преподавател е в Пловдивския университет, където е била и първият декан на Историко-философския факултет. Преподавала е българска средновековна история и култура във Виенския университет, както и във университети във Великобритания, Италия и Израел.
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Бургас - етнографски музей - Мария Шнитер - кулинарна демонстрация
Бургас (26 юни 2023) Професор Мария Шнитер (дясно) готви „Велинградска луканка“ – вид сух боб, известен още като „софенка“ в етнокухнята на музея. Майстор готвачът, който демонстрира приготвянето му първа опита от своето произведение. Неин първи помощник бе директора на Регионалния бургаски музей Милен Николов (ляво). Професор Мария Шнитер разказа за рецептата, съхранена от в годините в Родопите. Професор Мария Шнитер е родом от Велинград. Преподавател е в Пловдивския университет, където е била и първият декан на Историко-философския факултет. Преподавала е българска средновековна история и култура във Виенския университет, както и във университети във Великобритания, Италия и Израел.
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Бургас - етнографски музей - Мария Шнитер - кулинарна демонстрация
Бургас (26 юни 2023) Професор Мария Шнитер готви „Велинградска луканка“ – вид сух боб, известен още като „софенка“ в етнокухнята на музея. Майстор готвачът, който демонстрира приготвянето му първа опита от своето произведение. Неин първи помощник бе директора на Регионалния бургаски музей Милен Николов. Професор Мария Шнитер разказа за рецептата, съхранена от в годините в Родопите. Професор Мария Шнитер е родом от Велинград. Преподавател е в Пловдивския университет, където е била и първият декан на Историко-философския факултет. Преподавала е българска средновековна история и култура във Виенския университет, както и във университети във Великобритания, Италия и Израел.
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Бургас - етнографски музей - Мария Шнитер - кулинарна демонстрация
Бургас (26 юни 2023) Професор Мария Шнитер готви „Велинградска луканка“ – вид сух боб, известен още като „софенка“ в етнокухнята на музея. Майстор готвачът, който демонстрира приготвянето му първа опита от своето произведение. Неин първи помощник бе директора на Регионалния бургаски музей Милен Николов. Професор Мария Шнитер разказа за рецептата, съхранена от в годините в Родопите. Професор Мария Шнитер е родом от Велинград. Преподавател е в Пловдивския университет, където е била и първият декан на Историко-философския факултет. Преподавала е българска средновековна история и култура във Виенския университет, както и във университети във Великобритания, Италия и Израел.
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Бургас - етнографски музей - Мария Шнитер - кулинарна демонстрация
Бургас (26 юни 2023) Професор Мария Шнитер готви „Велинградска луканка“ – вид сух боб, известен още като „софенка“ в етнокухнята на музея. Майстор готвачът, който демонстрира приготвянето му първа опита от своето произведение. Неин първи помощник бе директора на Регионалния бургаски музей Милен Николов. Професор Мария Шнитер разказа за рецептата, съхранена от в годините в Родопите. Професор Мария Шнитер е родом от Велинград. Преподавател е в Пловдивския университет, където е била и първият декан на Историко-философския факултет. Преподавала е българска средновековна история и култура във Виенския университет, както и във университети във Великобритания, Италия и Израел.
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Бургас - Мария Шнитер - кулинарна демонстрация
Бургас (26 юни 2023) Професор Мария Шнитер (дясно) готви „Велинградска луканка“ – вид сух боб, известен още като „софенка“ в етнокухнята на музея. Майстор готвачът, който демонстрира приготвянето му първа опита от своето произведение. Неин първи помощник бе директора на Регионалния бургаски музей Милен Николов (ляво). Професор Мария Шнитер разказа за рецептата, съхранена от в годините в Родопите. Професор Мария Шнитер е родом от Велинград. Преподавател е в Пловдивския университет, където е била и първият декан на Историко-философския факултет. Преподавала е българска средновековна история и култура във Виенския университет, както и във университети във Великобритания, Италия и Израел.
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Тодор Ставрев/БТА (БТ)
Избиране на снимки
Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.
Изтегляне на снимка
Моля потвърдете изтеглянето на снимката/ите