site.btaПрезидентът на Българското общество към Кралския колеж в Лондон за тази учебна година посети Изпълнителната агенция за българите в чужбина

Президентът на Българското общество към Кралския колеж в Лондон за тази учебна година посети Изпълнителната агенция за българите в чужбина
Президентът на Българското общество към Кралския колеж в Лондон за тази учебна година посети Изпълнителната агенция за българите в чужбина
Снимка: Изпълнителна агенция за българите в чужбина

Президентът на Българското общество към Кралския колеж (King’s College) в Лондон за тази учебна година (KCL Bulgarian Society) София Серафимова посети Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ). Това съобщиха от Агенцията в своя сайт.

На срещата София Серафимова се запозна с дейността на Агенцията и проведе разговори за бъдещи възможни инициативи и съвместни дейности с изпълнителния директор на ИАБЧ Райна Манджукова, с директора на дирекция „Български общности и информационна дейност“ Валерий Радолов и с експерта, отговорен за Великобритания в Агенцията д-р Йоанна Драгнева, е посочено в публикацията. 

София разказа как функционират младежките организации в Кралския колеж в Лондон, като сподели по неофициална информация, че участват 11 български младежи към момента в Българското общество на учебното заведение. Тя разказа, че поддържа връзка с българските младежки организации в Лондонски университетски колеж (University College London), Империал колидж, Уестминстър и Лондонско училище по икономика (London school of economics) и е горда от факта, че Кралския колеж в Лондон работи с Българския културен институт към Българското посолство, добавят от ИАБЧ.

От Агенцията посочват също, че Райна Манджукова е споделила за предстоящи проекти по линия на младежките клубове и организации, заложени в плановете на ИАБЧ за 2024 г., в които е възможно да се осъществи съвместна инициатива с българските студентски организации по света. 

/ЙК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:40 на 30.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация