site.btaПърво българско неделно училище „Св. Иван Рилски“ в Мадрид и Мостолес изпрати абитуриентите от Випуск 2025

Първо българско неделно училище „Св. Иван Рилски“ в Мадрид и Мостолес изпрати абитуриентите от Випуск 2025
Първо българско неделно училище „Св. Иван Рилски“ в Мадрид и Мостолес изпрати абитуриентите от Випуск 2025
Снимка: Първо българско неделно училище "Св. Иван Рилски" - Мостолес, Испания

Първо българско неделно училище (ПБНУ) „Св. Иван Рилски“ в Мадрид и неговият филиал в Мостолес, Испания, изпратиха абитуриентите от Випуск 2025 с тържество. Това научаваме от публикация в официалната Фейсбук страница на просветното средище. 

„С вълнение и гордост изпратихме Випуск 2025 – млади хора, които носят България в сърцето си и ще продължат пътя си със сила и вдъхновение. Заедно създаваме не просто училище, а общност, обединена от българския език, култура и дух“, разказват преподавателите, които изпратиха своите пораснали ученици с питка и мед, менче с вода и пожелание за успехи. 

От споделената информация научаваме, че един от дванадесетокласниците на ПБНУ „Св. Иван Рилски“ – филиал Мостолес, е избрал да продължи висшето си образование в България. 

„Нашият ученик Том след завършването си в Мадрид реши да се върне в България и там да продължи своето образование в университет. Този млад човек е пример за упоритост, амбиция и любов към родината. След години на живот в чужбина, той избира да се върне в България, където ще продължи да се развива. Гордеем се с неговото решение и му пожелаваме много успехи и щастие в новия етап от живота му“, споделят от учителския екип. 

Както БТА писа, Българското училище „Св. Иван Рилски“ в Мадрид и Мостолес е създадено по проект на Асоциация „Балкан“ и отваря врати през 2003 г. То е лицензирано от българското Министерство на образованието, младежта и науката и в него се организира обучение, съобразено с одобрените от Министерството учебни програми.

/ИКВ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 15:53 на 04.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация