site.btaЕкипът на Българското школо „Васил Левски” в Баркинг, Лондон: Започваме 16-а учебна година с още по-голям ентусиазъм и увереност

Екипът на Българското школо „Васил Левски” в Баркинг, Лондон: Започваме 16-а учебна година с още по-голям ентусиазъм и увереност
Екипът на Българското школо „Васил Левски” в Баркинг, Лондон: Започваме 16-а учебна година с още по-голям ентусиазъм и увереност
Снимка: Фейсбук/Българското школо „Васил Левски” в Баркинг (BG Shkolo London)

Екипът на Българското школо „Васил Левски” в Баркинг, Лондон, Великобритания, съобщи в сайта на образователното средище, че започва 16-а учебна година с „още по-голям ентусиазъм и увереност”. 

„Нова учебна година. Нови ярки мечти. Смели идеи чакат да станат реалност. До Вас сме, мили деца. Ние Ви учим, а Вие ни зареждате с безкрайната си енергия. Ние Ви учим - факти, личности и места, с които всички се гордеем, но още повече искаме с Вас да се гордеем. И знаем, че ще е така. Късмет за всички ученици”, е посочено в публикацията. 

Школо „Васил Левски” в Баркинг отваря врати за първи път на 18 януари 2009 година, пише в сайта на просветното средище. Основател и директор на училището е Милена Везенкова. През 2010 г. тя основава и Българско школо „Розова долина” в Тотнъм (с клон в Харлоу, който отваря врати на 12 септември 2021 г.). 

В училището се преподават български език и литература, история и география на България. 

Българско школо „Васил Левски” в Баркинг е вписано в „Списък на българските неделни училища в чужбина”, утвърден със заповед на министъра на образованието и науката на България. Училището е лицензирано от българското Министерство на образованието и науката (МОН) и работи по програми и учебници, одобрени и препоръчани от него. В края на учебната година всеки ученик, посещавал редовно учебните занятия, получава свидетелство за завършени брой учебни часове по изучаваните предмети за съответен клас.

/МГ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:22 на 27.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация