site.btaБивша възпитаничка на училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Виена презентира пред негови ученици Американския университет в Благоевград

Бивша възпитаничка на училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Виена презентира пред негови ученици Американския университет в Благоевград
Бивша възпитаничка на училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Виена презентира пред негови ученици Американския университет в Благоевград
Снимка: Българо-австрийско училище “Св. св. Кирил и Методий” във Виена

Доскорошната възпитаничка на Българското училище „Св. св. Кирил и Методий” във Виена Маргарет се върна отново в клас, но този път, за да изнесе презентация пред ученици от 10-и и 11-и клас, свързана с предимствата и възможностите за реализация, които дава обучението в Американския университет в град Благоевград (АУБ), България. Това съобщи на Фейсбук страницата си българското училище в австрийската столица.

Маргарет е студентка във втори курс на обучение. Пред българчетата във Виена тя сподели, че обучението в Американския  университет в Благоевград се провежда на английски език от български и чуждестранни преподаватели с богат преподавателски опит. 

Университетът от своя страна следва традиционния американски модел на образование liberal arts, при който студентите могат да комбинират знания от различни дисциплини. Това според нея гарантира по-добра професионална реализация в бъдеще.

Университетът издава Европейско дипломно приложение (Europass), което автоматично прави дипломата от АУБ призната не само в САЩ, но и в цяла Европа. 

По думите на Маргарет, а и по налични статистически данни, възпитаниците на Американския университет заемат лидерски позиции във водещи международни компании, в правителства и държавни администрации, в значими неправителствени организации по света в сфери като психология, икономика, бизнес администрация, политически науки и журналистика и масови комуникации, информираха още от училището. 

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:08 на 27.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация