site.btaБългарка спечели награда „Най-добър комедиен продуцент в Чикаго за 2023“

Българка спечели награда „Най-добър комедиен продуцент в Чикаго за 2023“
Българка спечели награда „Най-добър комедиен продуцент в Чикаго за 2023“
Снимка: В. „България сега“

Българката Джулия Стоянова спечели награда в категорията „Най-добър комедиен продуцент в Чикаго за 2023“ (Best Chicago Producer of 2023) по време на шоуто „The 2023 Gazellies: Annual Comedy Awards Show”, организирано от чикагското списание „The Comedy Gazelle”. Това съобщи в своя сайт в. „България сега“. 

Наградата ѝ бе връчена лично от Джеймс Уеб, който е директор в NETFLIX. Сънародничката ни получи отличието след конкуренция с още трима финалисти.

Шоуто се проведе в The Den Theatre на 4 януари. Номинациите бяха определени от представители на комедийния бранш в Чикаго чрез анонимно гласуване в първи кръг. Четиримата с най-много гласове във всяка категория преминаха във финалния втори кръг, където се определиха наградите в различните категории. Тази година в гласуването се включиха почти 500 представители на комедийния бизнес.

Джулия Стоянова е родена в град Варна, България. През 2016 г. завършва НАТФИЗ със специалност актьорско майсторство за куклен театър. Седмица след дипломирането си се мести в САЩ. През 2019 г. завършва курса за импровизационен театър към The Second City (гр. Чикаго), след което започва да се занимава със стенд-ъп комедия (Stand-Up Comedy).

През 2021 година създава комедиен клуб (“RED ROOM” Comedy Club), в който до днешна дата са играли повече от 400 различни комици от цяла Америка. През 2022 и 2023 г. Джулия Стоянова бе част от екипа, който засне комедийните спешъли на Сам Морил и Марк Норманд за NETFLIX.

Миналата година бе наета в най-бързо разрастващия се театър за хумор и сатира в Чикаго. През последите шест месеца имаше възможността да работи с Дейвид Летърман, Том Сегура, Джон Малейни и други.

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:34 на 08.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация