site.btaУрок на тема „Българска традиционна кухня. Туршия“ имаха децата от Българско училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг
Децата от Българско училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг, Великобритания, имаха урок на кулинарна тема „Българска традиционна кухня. Туршия“. Учениците са попълнили авторски работни листове и са научили какви видове туршии има в България. Това съобщиха от образователното средище в своята Фейсбук страница.
„Кръжок с г-жа Божкова, г-жа Влаховска и г-жа Миланова. С извънкласните занимания през тази седмица приключихме темите за есента. А какъв „вкусен“ кръжок имахме днес? Темата на урока беше кулинарна – „Българска традиционна кухня. Туршия“, допълват от там.
От Българско училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг информират още, че някои ученици и учители от варненския край са изненадали останалите с това, че във Варна се прави туршия със зелени домати и малки дини. Децата са научили имената на зеленчуците на български език, пели са песни и са разбрали защо са толкова полезни зеленчуците. Практическото занимание на възпитаниците е било да направят буркан с туршия за зимата.
Както БТА писа, училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг е включено в списъка на българските неделни училища в чужбина на Министерството на образованието и науката на България по Постановление на Министерски съвет на България, с право да издава легитимни удостоверения за проведено обучение. Обучението се провежда в присъствена, хибридна и дистанционна форма. Преподаваните предмети са български език и литература, история и цивилизации (за частта за България) и география и икономика (за частта за България). Извънкласните занимания включват: кръжок за опознаване и запазване на българските традиции, обичаи и култура, изобразително изкуство и изработване на изделия от бита на българите, както и народни песни и танци.
/ИКВ/
news.modal.header
news.modal.text